Lasse Bøe

Jeg har fisket siden jeg var knøttliten, og det har alltid vært den store fritidsinteressen. Mange kvelder med tackelknyting, fluebinding, snelleservicer, fotografering og skriving til artikler, stangbygging, og ymse forbedringer av fiskeutstyret mitt har gjort at jeg omtrent kan telle på fem fingre hvor mange kvelder jeg har kjedet meg. Dette er selvfølgelig utenom de kveldene og dagene man faktisk fisker også. Kystmeite er min store lidenskap, og det er i løpet av året også det jeg bedriver mest.
 
Er for tiden skribent og spaltist hos Hooked.no, der jeg har min egen spalte som omhandler kystmeite og fluefiske - på mitt vis. Spalten kan leses her: www.Hooked.no - Lasses fiskespalte. Artikkelserien Kystmeitets småtriks er forøvrig ment å være litt inspirasjon og tips til kystmeitere i alle stadier.

Jeg er bosatt i Kopervik på Karmøy, og jobber jeg med rus og psykiatri i helsesektoren. Vestlandet gir uante muligheter for en som har den fascinasjonen for kystmeite som jeg har, og målrettet fiske etter store eksemplarer av ulike arter er det som gir meg det ekstra kicket for å holde på med dette, og jeg finner det svært tilfredsstillende å oppnå mål jeg setter meg.
 
Som kystmeiter er jeg opptatt av de små forskjellene og gode forberedelser. Det innebærer at jeg til en hver tid har ferdigknytte tackler som er skreddersydd til de aktuelle forholdene jeg fisker under, og legger vekt på å bruke agn som jeg av erfaring vet fungerer. Som en del av forberedelsene tar jeg hensyn til vær- og vind, strømforhold, årstid og forventet fangst (og noen ganger et håp om en artig bifangst). De siste årene har det blitt i overkant mye flatfiskmeite, og jeg må gå litt i meg selv for å variere litt mellom fiskeslag. Problemet er at flatfiskmeite er bare så vanvittig moro...
 
Under har jeg rangert de ti viktigste fiskene i mitt liv. På noen av artene har jeg høyere bestenoteringer per dags dato, men fangstene under er likevel de jeg holder nærmest til hjertet. 


1) Piggvar - 4220gr/58cm
Stang: Mustad Viking Lite 116
Snelle: Okuma Magnetix CS20
Agn: Makrellstrimmel

 

2) Slettvar - 2520gr
Stang: Kinetic Carp 2,5lb (ombygd)
Snelle: Ambassadeur 5000
Agn: Tobis
3) Havål, ca 15000gr
Stang: Shimano Beastmaster 425BX (ombygd)
Snelle: Ambassadeur 6500 Rocket Chrome
Agn: Makrell4) Kveite - 7500gr/82cm
Stang: Century Carbon Metal Express 14'
Snelle: Penn 525 Mag Extra
Agn: Sild5) Sjøørret - 2610gr
Stang: Okuma Avon Quiver 11'4"
Snelle: Okuma Pro Force 30
Agn: Brisling
 

6) Pigghå - 8400gr
Stang: Mustad Multi-Tip Boat 8-15lb
Snelle: Ambassadeur 7000 Pro Rocket
Agn: Makrell
 
 
7) Tunge - 620gr
Stang: Kinetic Carp 12' (ombygd)
Snelle: Ambassadeur 5000
Agn: Reke
 
8) Småflekket rødhai - 540gr
Stang: Mustad Viking Lite 116
Snelle: Penn 525 Mag Extra
Agn: Makrell
 
 
9) Smørflyndre - 235gr
Stang: Mustad Viking Lite 116
Snelle: Ambassadeur 6500 Rocket Chrome
Agn: Reke


10) Ørret - 1540gr
Stang: Scierra CTC 9' 5#
Snelle: Precision P2
Flue: Extended Body Caddis

 
 

 


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar