Utpå ettermiddagen hadde jeg endelig tid, lyst og trua til å ta i stengene for første gang i år. Siste halvdel av 2015 bestod av begredelig få fisketurer, og jeg hadde mye å revansjere. I år har jeg lyst til å følge hva årstidene har å by på, og dermed fiske med målrettet etter hvilke arter som vanligvis gjør seg gjeldene for årstiden. Vinteren byr ofte på et brukbart torskefiske, og det var med et par-tre sommerfugler jeg heiv utstyret i bilen og satte kursen nordover mot Karmsundet.
Den sure vinden gjorde at jeg stod og vurderte situasjonen. Tanken på varm kaffe foran TV-en fristet mer enn neglebitt i 4 minusgrader og 6-7 m/s vind. Jeg forbannet meg selv for min egen feighet, og røska tripoden ut av bakluka. Selve opprigginga tok tid, og jeg var ikke lenger sikker på hvor jeg hadde lagt alle remediene jeg pleier å ha med. En stund klødde jeg meg i hodet og var passe irritert over å ha glemt de to buzzer-barene til tripoden hjemme. Alternativ to ble derfor å hvile stengene inntil en stein, og det var ikke før jeg åpna seat boxen at jeg fant ut at jeg hadde kuttet litt av lengden på buzzer-barene. Nettopp for at de skulle passe i seat boxen, for det var der de lå. Løk.
Første venteminutt 2016 er i gang. Foto: Lasse Bøe |
Medium stort tobisagn, Attraqua Torsk Spice og BioGlow agnstrikk. Foto: Lasse Bøe |
Det skulle vise seg å bli en fangstrik førstetur for året. Den totale fangsten var 15 torsk (0,6-1,5kg), 6-7 hvittinger (0,6-0,7kg) og fem-seks krabber. Det mest interessante var at 14 av 15 torsk hadde valgt Spice Torsk, og den siste hadde spist tobisbiten med Spice Allround. Hvittingene var mer begeistret for Allround-pulveret, mens krabbene ikke hadde noe mønster.
Krydder på tilværelsen. Foto: Lasse Bøe |
En av mange torsk som digga Spice Torsk. Foto: Lasse Bøe |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar